Son verilere göre 55 vatandaşın vefat ettiği ve 896 vatandaşın yaralandığı İzmir'de, arama kurtarma çalışmalarıyla birlikte evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlara yönelik yardım çalışmaları da devam ediyor.

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren harekete geçen Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi, İl Müftüsü Mustafa Soykök'ün koordinesinde çok sayıda battaniye ve insani ihtiyaç malzemesini bölgeye sevk etti:

Konuyla ilgili Diyanet Haber'e değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Depremin meydana geldiği ilk anda Manisa'da herhangi bir hasar olmadığının bilgisine ulaştık. Sonra Türkiye Diyanet Vakfımızın afet durumlarında acil olarak kullanılmak üzere AFAD depolarında bulunan malzemelerini teslim alarak bölgeye sevkiyatını sağladık. Birinci sevkiyatın ardından Manisalı hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle battaniye ve çok sayıda insani ihtiyaç malzemesi tedarik ederek yola koyulduk. İzmir'e ulaştığımızında AFAD'ın koordinasyonu ve Türkiye Diyanet Vakfımızın refakatinde ihtiyaç malzemelerini depremzede kardeşlerimize ulaştırdık." dedi.

Soykök son olarak, Manisa ve ilçelerinde müftülüklerce insani ihtiyaç malzeme tedarikine yönelik yardım kampanyası yürütüldüğünü ifade ederek, "İl ve İlçe Müftülüklerimiz, İzmirli kardeşlerimize destek amacıyla yardım kampanyası yürütüyor. Tedarik edilen malzemelerden yardım paketleri hazırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Editör: Mehmet Çalışkan