Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde Ramazan için hazırlıklar başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camide dezenfeksiyon, bahçesinde ise temizlik ve düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Namaz kılmak için hazırlanan sosyal mesafe bantları da yenilendi.

Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt, Selimiye'nin çok sayıda ziyaretçi ağırladığını hatırlattı, Ramazan öncesinde ek tedbirler aldıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız camiye maskeli ve el dezenfektanı kullandıktan sonra girebiliyor. Görevlilerimiz vatandaşları kurallara uymaları yönünde sık sık uyarıyor. Namaz kılınacak alanlar sosyal mesafeye dikkat edecekleri şekilde hazır hale getirildi. Tüm camilerimizde bu hazırlıklar yapıldı. İçişleri Bakanımızın da söylediği gibi şu anda en güvenli yerler camilerdir. Kardeşlerimiz 5 vakit namazda camimizi ziyaret edebilir."

Teravih namazının evde kılınacağını hatırlatan Bozkurt, Ramazan'da camide düzenlenecek etkinliklerin salgın tedbirleri kapsamında canlı yayınla aktarılacağını kaydetti.

Bir gazetecinin "Aşı orucu bozar mı?" sorusuna Bozkurt, "Aşı orucu bozmaz. Diyanet İşleri Başkanımız da açıklamasında bunu söyledi. Gerek koronavirüs aşısı gerekse diğer aşılar orucu bozmuyor." diye konuştu.

İslam'ın can güvenliğine ve insana verdiği öneme işaret eden Bozkurt, sırası gelen vatandaşların Ramazan'da da aşılarını olabileceğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan