İşgalci terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına ilişkin bir bildiri yayınlayan Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanlığı, şu ifadelere yer verdi:

"Bu işgal, temel hak ve hürriyetleri yok sayan bir devlet terörüdür"

"Kudüs’ten gelen son haberler, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın siyonist güçler tarafından işgal edildiğini açıkça göstermektedir. Dünyanın gözü önünde cereyan eden bu işgal, temel hak ve hürriyetleri yok sayan bir devlet terörüdür. Nitekim içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanların üzerine ses ve gaz bombalarıyla saldırıldığı, orantısız güç kullanılarak Filistin halkına karşı şiddet uygulandığı görülmektedir. Bu işgal girişiminde, kutsal mabedin talan edildiği, bu mabette bulunan Kur’an-ı Kerim nüshalarının ve diğer dini kitapların ayaklar altına alındığı basın mensuplarınca tespit edilmiştir.

"Filistinli Müslümanlar büyük bir insanlık suçu olan tehcire zorlanıyor"

Şurası açık: İşgalci İsrail,  Müslüman halkı sindirip ellerinden evlerini, topraklarını, mal ve mülklerini gasp etmek ve Kudüs’te etnik temizlik yaparak şehri Yahudileştirmek istiyor. Yahudi yerleşimciler Kudüs’te yaşayan Müslümanların evlerine yerleştiriliyor.  Filistinli Müslümanlar büyük bir insanlık suçu olan tehcire zorlanıyor.  Şeyh Cerrah mahallesinde yaşananlar bunun en açık göstergesidir.  Ne var ki, günümüz dünyasında, İsrail’in hukuk tanımaz bu orantısız şiddet gösterisine ve itiyat haline getirdiği zulüm politikalarına karşı güçlü bir ses de çıkmıyor. Oysa evrensel hukuk sistemlerine göre, savaşta bile mabetlere, din adamlarına, yaşlılara, kadınlara ve masum çocuklara dokunulmaz. Bu itibarla İsrail, pervasız, vahşi ve zalimane bir şekilde Müslümanların en büyük mabedi olan Mescid-i Aksa’ya ve kutsallara saldırmakla büyük bir suç işlemiştir.

"Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz"

İşgalci İsrail’in bu zulüm, vahşet ve barbarlığı karşısında makul ve çözüm odaklı girişimlerin başlatılmasının gereği ortadadır. İslam âlemi harem-i şerife yapılan bu alçak saldırı karşısında ivedilikle bir şeyler yapmalıdır. Bu hukuksuzluğun ve barbarlığın hesabı tüm platformlarda sorulmalıdır.  Bizler Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi üyeleri olarak işgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’ya karşı giriştiği bu menfur saldırıyı şiddetle lanetliyor, hak ve hukuk mücadelesi veren Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. (10.05.2021).

Türkiye İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkanlığı"

Editör: Mehmet Çalışkan