Aksaray İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans düzenlendi.

Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Başkan Yardımcısı Dinç, "Kur’an-ı Kerim’de Müslümanlar, ‘İnsanlık için çıkarılmış en hayırlı ümmet’ olarak isimlendirilmiştir. Bu şekilde isimlendirilmelerinin sebebi ise irşat faaliyetinin önemli bir kısmını teşkil eden ‘İyiliği emredip, kötülüğü yasaklamaları’ olarak açıklanmıştır." dedi.

Dinç, "Diyanet İşleri Başkanlığı, kuruluşundan bugüne kadar, sahih dini bilgi ve aklıselime bağlı kalarak, halkı din konusunda aydınlatmak için Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde çocuklardan gençlere, aileden sosyal hayata, eğitimden ibadet hayatına kadar pek çok alanda etkin bir şekilde din hizmeti sunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatının neferi olan biz din görevlileri, inanç ve medeniyet köklerimizden aldığımız ilhamla daha huzurlu bir toplum ve daha güzel bir istikbal inşa edelim." diye konuştu.

Programın açışında konuşan İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller ise "Tarih boyunca insanoğlu, yaratılış gayesine uygun bir hayat yaşayabilmek için sürekli bir irşada ihtiyaç duymuştur. İnsanlık, peygamberler aracılığıyla Yüce Allah tarafından irşat edilmişlerdir. İnsanlık tarihinin son mürşid-i kamili olan Hz. Peygamber, üstlendiği risalet görevini, kendini toplumdan soyutlayarak değil toplumun içinde ve hayatın olağan akışı içinde yürütmüştür. İçinde yaşadığı toplumdaki insanların sözlerine, davranışlarına ve yaşam tarzlarına şahit olmuş, bazen sözleriyle bazen davranışlarıyla bazen de takrir ve onaylamalarıyla onları irşat etmiştir." ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından din görevlilerine "Başarı Belgesi" takdim edildi.

Programa, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celaleddin Altunkaya, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan