Gümüşhane Üniversitesi Mekatronik Bölüm öğrencisi Kamerunlu Chamı Mashussi, din görevlisi Nurullah Çelik ile tanıştı.

Din görevlisi Nurullah Çelik'in hoşgörüsü ve yardımseverliğinden etkilenen Chamı Mashussi, İslamiyet’i araştırmaya başladı.

Araştırmaları sonucunda Müslüman olmaya karar veren Cham için Gümüşhane İl Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin Gün rehberliğindeki merasimde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Cham, "Şamil" ismini aldı.

din-görevlisinden-etkilendi-müslüman-oldu-22

"Müslüman oldum, çok iyi hissediyorum"

Burada duygularını ifade eden Şamil, "Gümüşhane'ye geldiğimde Müslüman arkadaşlarımdan duyduklarım, daha sonra tanıştığımız Nurullah Çelik hocamın davranışları beni İslamiyet’i araştırmaya daha çok itti. Ve sonunda kararımı verdim. Müslüman olmak istediğimi hocamıza ilettim. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldum, çok iyi hissediyorum." dedi.

din-görevlisinden-etkilendi-müslüman-oldu-33

İl Müftüsü Hüseyin Gün ise, "Büyük bir sevinç yaşıyoruz. Ülkemize eğitim almak için gelen Kamerunlu bir öğrencimizin yüce dinimiz İslamiyet’i seçmesi, İslamiyet’i benimsemesi, kabul etmesi ve bunun da özellikle bir din görevlimizin rehberliğinde gerçekleşmesi bizi son derece memnun etti. Kendisine en çok etkilendiği şeyi sorduğumuzda özellikle Müslümanların misafirperverliği, yardımseverliği, içten ve samimi davranmalarından etkilendiğini söylemesi ülkemiz ve milletimiz adına sevincimizi bir kat daha arttırdı. Bugün müftülüğümüzde  ihtida merasimimizi gerçekleştirdik. İslamiyet hakkında bilgiler verdik. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ihtida merasimlerinde takdim ettiği çeşitli hediyeler var, onları takdim ettik." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan