Eğirdir İlçe Müftülüğüne bağlı Sorkuncak Köyü Yeni Camii İmam Hatibi Cebrail Şengüler, gençlerle ve çocuklarla yaptıkları etkinliklerle onların hayatına dokunuyor.

3 yıl önce Sorkuncak köyündeki Yeni Camii İmam Hatipliğine başlayan Cebrail Şengüler, Diyanet İşleri Başkanlığının "Gençliğe Değer" projesi kapsamında 40 gençle oluşturduğu ve "Gençlik Topluluğu" adını verdiği grupla yaptığı etkinliklerle köy halkının takdirini kazandı.

cebrail-hoca-33

Kur'an kursuna gelen çocuklardan 15'ine müezzinlik yapmayı ve dini bilgileri öğreten  Şengüler, köyde gerçekleşen mevlit etkinliklerine de çocuklardan oluşturduğu ilahi korosuyla katılarak bir farkındalık oluşturdu.

Köyün gençleriyle farklı etkinlikler de düzenleyen Şengüler, 2 yıl önce 20 çocukla kurduğu "Sorkuncak Gül Sesler Diyanet Çocuk İlahi Korosu"yla gül bahçelerinde, festivallerde ve huzurevi ziyaretlerinde ilahi seslendirerek köy halkının gönlünde taht kurdu.

cebrail-hoca-22

Köyde genç ve çocuklarla sportif etkinlikler, tekne turu, gezi faaliyetleri de düzenleyen Şengüler, “Koroyu 2 yıl önce kurduk. İçinde gül geçen ilahileri ud eşliğinde okuyoruz. Çocuklar sosyal etkinliklerle hem öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor." dedi.

Editör: Ömer Ceylan