Bodrum İlçe Müftülüğüne bağlı Turgutreis Yalı Camii'nde bayram harçlığı geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

Turgutreis’te Yalı Cami İmam Hatibi İlyas Aksırt öncülüğünde başlatılan, bayram sabahları camiye gelen çocuklara bayram harçlığı verilmesi geleneği geçmiş yıllarda olduğu gibi bu bayramda devam etti.

Bayram sabahı bayram namazı kılmak için Yalı Camii’ne gelen çocuklara hayırseverlerin desteği ile bayram harçlığı dağıtıldı.

Bayramların çocuklar için özel bir yeri olduğunu ifade eden Turgutreis Yalı Camii İmam Hatibi İlyas Aksırt, "Çocukluğumuzda bayramları iple çekerdik. Bayram dendiği zaman bizlerde apayrı bir mutluluk oluşur; bayramlıklar alınır, harçlıklar verilir, adeta bayramlar biz çocuklar için yapılırdı. Bizde istedik ki çocukken yaşadığımız bu güzellikleri bugün kendi çocuklarımıza da yaşatalım. Bu vesileyle Yalı Camimizde yıllar önce başlattığımız bayram namazlarında çocuklarımıza harçlık verme geleneğimizi elhamdülillah bu yılda devam ettiriyoruz. Bu vesileyle çocuklarımız İçin hem bayram ayrı güzelleşiyor hem de cami ile çocuklarımız arasında özel ve güzel bir bağ oluşturuyoruz. Bu vesile ile bu geleneğin yaşatılması noktasında maddi manevi desteğini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan