Merkeze bağlı Sümbüllü Köyü Altınbağ Mahalle Camii'nde imamlık yapan Memet Zeytin, Artvin-Borçka karayolu kenarındaki Sümbüllü Küçük Sanayi sitesi girişinde çevre saçılmış paralar olduğunu fark etti.

Paraları toplayarak muhafaza altına alan Zeytin, paranın sahibini bulunması için sosyal medya platformlarından paylaşımlarda bulunarak durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Parayı kaybeden Tuncay Önçeken Zeytin'in bir haber sitesinde paylaştığı videoyu görünce kendisine ulaşarak kanıtlarıyla paranın kendisinin olduğunu ifade etti.

Cami İmamı Memet Zeytin ile Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne gelen Önçeken, tutulan tutanak sonrasında parayı Memet Zeytin'den teslim aldı.

Burada gazetecilere konuşan İmam Memet Zeytin, sabah saatlerinde eşini kursa bıraktıktan sonra yol kenarında saçılmış para gördüğünü ve paraları toplayarak sahibini bulmak ümidiyle paralara sahip çıktığını kaydetti.

Sosyal mecralardan paylaşımlar yaptığını ve devletin yetkili kurumlarına haber verdiğini belirten Zeytin, "Haram lokma balık kılçığı gibidir. Muhakkak o kılçık boğazımıza takılır. O niyetle kulluk görevimi hem de kardeşime karşı insanlık görevimi yerine getirdim." dedi.

Tuncay Önçeken de sabah motorla işe gidince cebindeki paraları düşürdüğünü fark ettiğini ifade ederek, "Bulmak için geçtiğim yollardan geri geldim. Bulamayınca zabıtaya haber verdim. İhbarda bulundum. İşe geri döndüğümde tam umudu kesmişten hocamızın paylaştığı
videoya denk geldim. Hocamıza ulaştım. Camide kendisini buldum. Geldik zabıta ekiplerinin yanında paramı teslim aldım. Kendisinden Allah razı olsun." diye konuştu.