Giresun Valiliği ve Giresun İl Müftülüğü diğer illere de örnek olacak önemli bir projede buluştu.

Giresun halkının yanında olmak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla “Derdiniz Derdimiz Olsun” isimli bir proje hazırlandı.

Projesi kapsamında, Giresun’da görev yapan din görevlileri vatandaşları evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ediyor, varsa sorunlarını dinliyor ve ilgili kurumlarla iletişime geçerek vatandaşların sorunlarına çözüm arıyor. 

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarına çare aramanın önemine değindi. Sarıfakıoğulları konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Daha öncede bir araya geldik. İl müftülüğü ile ortak projelerde buluşuyor, aynı yolda yürüyoruz Allah’ın izniyle. 'Derdiniz Derdimiz Olsun' projesini hızlı bir biçimde devam ettireceğiz. Bunun çok güzel geri dönüşlerini aldık. Katkı veren bütün arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Hiç kimseyle yarışmıyoruz. Biz Allah rızasını arzuladığımız için yarışıyoruz. Ahirette cennette kendimize yer bulmak için yarışıyoruz. Onun için yapacağız. Halkın derdiyle dertlenmek birinci derecede görevimiz.”

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral ise projeye desteklerinden dolayı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’na teşekkür ederek, “Din görevlileri mahallelerinde bulunan vatandaşlarla insani ilişkilerini geliştirmeliler. 'Derdiniz Derdimiz Olsun' projesi, ömür boyu devam ettirilecek bir projedir. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

Program sonunda Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral tarafından Vali Harun Sarıfakıoğulları’na Hüsn-i Hat tablosu hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan