Köyceğiz Kaymakamlığı himayesinde İlçe Müftülüğü ve İlçe Sosyal Hizmet Merkezi iş birliğinde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı (2021-25)" çerçevesinde din görevlileri yönelik "Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" ve "Aile de Merhamet Eğitimi" konularında seminer düzenlendi.

muğla-şiiddet-bilgilendirmesi-11

Köyceğiz Merkez Hacı Bey Camii'nde düzenlenen seminerin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, "Aile toplumun temel taşıdır. Şiddet ve aile kavramı asla bir arada bulunamaz. Huzur aileden başlar. Aile hayatı huzurlu olmazsa toplumsal huzurdan da bahsedilemez. Dinimiz aile huzuruna o kadar önem vermiştir ki; bırakın şiddeti başka zamanlarda haram olan yalan söylemeyi eşler arasını düzeltmek, dargın aileleri barıştırmak için yalan söylemeye bile müsaade etmiştir." dedi.

Müftü Karagöz, "Bugün burada da Köyceğiz İlçe Müftülüğü ev sahipliğinde İlçe Sosyal Hizmet Merkezimizle birlikte, Kadına yönelik şiddeti önlemede ilgili kurumlarımızın bilgilendirmesi ve aktarımları için siz değerli görevlilerimize yönelik seminerimizi tertiplemiş bulunmaktayız. Seminerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

muğla-şiiddet-bilgilendirmesi-33

Açılış konuşmasından sonra İlçe Sosyal Hizmet Merkezinden Psikolojik Danışman Okan Demir tarafından katılımcılar bilgilendirildi.

Editör: Ömer Ceylan