Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumları bir an olsun yalnız bırakmayan Türkiye Diyanet Vakfının, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği İyilik Konutları'na bir destek de Espiye'den geldi.

Espiye İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfının Suriyeli savaş mağduru ailelere yönelik yürüttüğü "İyilik Konutları" projesine konut bağışında bulundu.

Suriye’de bir insanlık dramının yaşandığına dikkati çeken İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, bu drama sessiz kalmayarak iyiliğe öncü olan din görevlilerine teşekkür etti.

Espiye İlçe Müftülüğü personeli tarafından İdlib'de briket ev yapımı için bağış toplandığını belirten Müftü Koçak, yapılan bağışın belirli bir kısmının Türkiye Diyanet Vakfına, geri kalan miktarın ise Giresun Valiliğince İdlib için başlatılan kampanyaya aktarıldığını kaydetti.

İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, "Espiye Müftülüğü olarak bizim de iyiliğe katkı sağlamamıza vesile oldukları ve her daim iyiliğin öncüsü oldukları için Türkiye Diyanet Vakfımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi personeli Mehmet Turan, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Espiye İlçe Müftülüğü personeli adına gönderilen Teşekkür Belgesi'ni İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Espiye Şubesi Başkanı Yavuz Koçak'a takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan