Dikmen İlçe Müftülüğünce organize edilen Büyük Filistin Kermesi, vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. 

Din görevlileri ve ailelerinin öncülüğünde açılan kermeste, Dikmenli hayırseverlerin hazırladığı yiyecek ve içecekler Filistin halkına destek için satışa sunuldu.

Sinop Kermes 22-1

Kermesi ziyaret eden Dikmen Kaymakamı Ozan Civelek, Belediye Başkanı Adnan Acar ve diğer kurum amirlerine refakat eden Dikmen İlçe Müftüsü Erkan Karaca, "Yapılan bu organizasyonun Filistin’deki kardeşlerimiz için bir nebze de olsa katkı sağlayacağını ümit ediyor; oradaki kardeşlerimizin de kan, göz yaşı ve barut kokusunun olmadığı bir dünyaya uyanması için Yüce Mevlamıza yaptığımız kavli dualarımızın yanına buradaki fiili dualarımızı da katmak istiyoruz." diye konuştu.

Sinop Kermes 11-1

Kermesin organizasyonunda görev alan İlçe Vaizi Onur Aksan ise; "Sınırlı imkanlarımıza ve olumsuz hava şartlarına rağmen kermesimize halkımızın bu denli ilgi göstermesi, bizlerin barışa, huzura, insanlığa ve özgür Filistin’e dair umutlarımızı diri tutmamız noktasında hatırı sayılır bir moral aşıladı. Gerek buraya kadar gelip Filistin yararına ürün alan gerekse de gelememesine rağmen cebindeki parasının önemli bir kısmını Filistinli kardeşlerimiz için bize gönderen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.
 

Editör: Ömer Ceylan