Kahramanmaraş ve Hatay’dan 10-18 yaş arası çocuk ve gençler Yatılı Yaz Kur’an Kursu kapsamında Ankara’da bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Ankara Müftülüğünce uygulanan eğitim programına 174 erkek, 188 kız öğrenci katıldı.

ankara-11-8

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yükseköğrenim Erkek ve Kız öğrenci yurtlarında 4 hafta boyunca verilecek eğitimlerde Kur’an-ı Kerim, Temel Dini bilgiler ve Hz. Peygamberin (sas) hayatıyla ilgili bilgi, beceri ve bilinç düzeylerinin geliştirilmesi,  Allah’a, Resulüne ve İslam’a karşı duydukları sevgi ve muhabbetlerinin artırılması,  milli ve manevi değerler konusunda farkındalık kazanmaları, ahlaki gelişimlerine katkı sağlanması, sorumluluk duygusuna sahip olmaları,  sosyal ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi, özgüven ve hedef sahibi olmaları amaçlanıyor.

ankara-22-4

Program çerçevesinde günlük derslerin yanı sıra musiki, drama, işaret dili, el becerileri, görsel sanatlar, sportif  ve sosyal faaliyetler gibi aktiviteler de yer alıyor.

28 Temmuz itibariyle sona erecek programda 20 Erkek 20 Kadın öğretici görev yapıyor.

Editör: Ömer Ceylan