Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan ve zulme uğrayan Filistin halkına destek olmak amaçlı, “Özgür Filistinin Yanındayız” yardım kampanyasına destekler devam ediyor.

Denizli Merkezefendi İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 Yaş Rahmet Kur’an Kursu öğrencileri de işgalci İsrail zulmüne sessiz kalmadı.

İşgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak ve özellikle yaşanan çocuk katliamına dikkat çekmek amacıyla "Özgür Filistin’in Yanındayız" kampanyasına katılan minikler duygulu anlar yaşattı.

miniklerin-filistin-dayanışması-33

Merkezefendi Kaymakamlığına ellerinde Türk ve Filistin bayraklarını sallayarak gelen minikler, Merkezefendi İlçe Müftüsü Osman Güneş tarafından karşılandı.

"Özgür Filistin" sloganları atan 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri önce Merkezefendi Kaymakamı Abdullah Demir’i makamında ziyaret etti.

Çocukları makamında ağırlayan Kaymakam Demir yaptığı konuşmada, "Vicdan sahibi hiçbir insanın bu vahşete rıza göstermesi mümkün değildir. Hiçbir savaşta çocuk katliamı kabul edilemez. Bu vahşete tepki vermek vicdan sahibi herkesin boynunun borcudur." diyerek bu anlamlı davranışlarından dolayı çocukları tebrik etti.

miniklerin-filistin-dayanışması-11

Daha sonra Merkezefendi İlçe Müftüsü Osman Güneş tarafından ağırlanan minikler, Filistinli Çocuklar için kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları bağışladı.

Müftü Güneş, "Bu duyarlı davranışınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Siz miniklerin duaları Rabbimiz katında çok daha makbüldür. Filistin’deki kardeşlerinizin içinde bulundukları sıkıntılardan kurtulmaları için bolca dua edin." dedi.

miniklerin-filistin-dayanışması-44

Pamukkale

Pamukkale Zehra Nihat Moralıoğlu Ortaokulu öğrencileri de "Bir Günlük Harçlığımı Gazze’deki Çocuklar İçin Bağışlıyorum” kampanyası düzenledi.

Öğrenciler, kampanya için toplanan harçlıklarını Pamukkale İlçe Müftüsü ve TDV Pamukkale Şubesi Başkanı Hüseyin Uysal’a teslim etti.

Bağışı kabul eden Müftü Uysal, "Bu kampanyaya destek olan Okul Müdürümüz Ramazan Çil’e, İlçe Gençlik Koordinatörü Ercan Bal’a, öğretmenlerimize, velilerimize ve sorumluluk alan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan