Cuma günü namaz vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre saat kaçta?

Her hafta müminler için bayram günü olan Cuma günü Cuma namazı, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana, Artvin, Samsun, Edirne, Iğdır, Hatay, Gaziantep, Manisa ve tüm illerde saat kaçta kılınacak?

81 İlin Cuma Namazı Saatlerini Görmek İçin Tıklayınız

Cuma günü ve namazıyla ilgili ayet:

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır. ﴾9﴿ Namaz kılındı mı artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lutfundan nasip arayın. Allah’ı da daima çok anın ki kurtuluşa eresiniz. ﴾10﴿ Cuma Suresi 9-10

Cuma günü ve namazıyla ilgili hadisler

عَنْ أَبِى هُرَيْرَةَ أَنَّ النَّبِيَّ (صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمْ) قَالَ: “خَيْرُ يَوْمٍ طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ يَوْمُ الْجُمُعَةِ فِيهِ خُلِقَ آدَمُ وَفِيهِ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ وَفِيهِ أُخْرِجَ مِنْهَا وَلاَ تَقُومُ السَّاعَةُ إِلاَّ فِى يَوْمِ الْجُمُعَةِ.”

Ebû Hüreyre'den rivayet edildiğine göre, Hz. Peygamber (sas) şöyle buyurmuştur: “Güneşin doğduğu en hayırlı gün, Cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve o gün cennetten çıkarıldı. Kıyamet de ancak Cuma günü kopacaktır.”

(M1977 Müslim, Cum'a, 18)

***

Ebû Hüreyre'den nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (sas) şöyle buyurmuştur: “Her kim gusleder, sonra cumaya gelip belirlenen namazı kılar, sonra hutbesini bitirinceye kadar sessizce (imamı) dinler, sonra onunla beraber namazını kılarsa, o cuma ile sonraki cuma arasındaki günahları ayrıca üç günlük günahları daha bağışlanır.”

( Müslim, Cum'a, 26)

***

Peygamberimizin (sas) eşi Hz. Hafsa"nın naklettiğine göre, Hz. Peygamber (sas) şöyle buyurmuştur: “Cuma namazına gitmek, bulûğa ermiş olan herkese farzdır.”

( Nesâî, Cum'a, 2)

***

Ebû"l-Ca"d ed-Damrî —ki kendisi sahâbîdir— Hz. Peygamber'in (sas) şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Her kim önemsemediğinden dolayı Cuma namazını üç defa terk ederse kalbi mühürlenir.”

( İbn Mâce, İkâmet, 93)

***

Kesîr b. Abdullah b. Amr b. Avf el-Müzenî'nin, babası aracılığıyla dedesinden (Amr b. Avf'tan) naklettiğine göre, Hz. Peygamber (sas) şöyle buyurmuştur: “Cuma günü öyle bir an vardır ki kul o anda Allah'tan bir şey dilerse Allah mutlaka ona o isteğini verir.”

( Tirmizî, Cum'a, 2)

Cuma namazı nasıl kılınır?

Editör: Emin Altıntaş