Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla düğün hazırlığı yapan ve yeni evlenen çiftlere yönelik "Evliliğe İlk Adım, Huzurlu Aile Güçlü Toplum Güvenli Gelecek" projesi ile evlilik çağındaki bekar erkek üniversite öğrencilerine yönelik "Ailem Ocağım Anlayıp Isınacağım" projesi başlatılmıştı.

Çorum İl Müftülüğü tarafından Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda vaizlerce yüz yüze ve çevrim içi verilen seminerlerin dokuzuncusu tamamlandı.

Seminerlerde "Aile İçi İletişim", "Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun", "Nikah ve Sorumlulukları", "Evlilikle Büyüyen Ailem", "Ailede İffet ve Mahremiyet", "Çocukla Şenlenen Yuvalar" ve "Evlilik: Ahirete Uzanan Birliktelik", "Aile Kurmak ve Aile Olmak", "Evlilik öncesi hazırlıklar", "Ailede İffet ve Mahremiyet", "Aile ve Sosyal Hayat", "Nikah ve Sorumlulukları", "Ailede İletişim Dili", "Ailede Emanet Bilinci ve Merhamet" ve "Çevre ve Tüketim Ahlakı" konularında bilgiler verildi.

10 haftalık seminerlerin tamamlanmasının ardından katılımcılara, İl Müftü yardımcıları Adem Aygül ve Fatih Kaya tarafından katılım belgesi verildi.

Belge töreninde Adrb İl Koordinatörü Vaizler Gülay Kunduracı ve Esra İşcen de hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan