İl Müftü Yardımcısı ve Kudüs Rehberi Yavuz Horoz tarafından "Filistin Davasını Her Gence Anlatıncaya Kadar" sloganıyla düzenlenen konferanslarda lise öğrencilerine Filistin davası anlatılıyor.

Horoz, "1947 yılında Filistin limanına bir gemi yanaştı ve içinde Hitlerin soykırımından kurtulmuş yahudiler vardı. Geminin iskelesinde ‘Almanlar Ailelerimizi yok etti, siz umutlarımızı yok etmeyin’ yazıyordu. 74 sene sonra o yahudilerin çocukları kendilerine kucak açan o Filistinli’leri topraksız ve umutsuz bıraktı." dedi.

Zulmü durdurmak için devlet ve millet olarak güçlü bir Türkiye oluşturmanın gerektiğini vurgulayan Horoz, "Etkisini gösteren boykot kararının devam ettirmeli ve yerli-milli ürünlerin tercih etmeliyiz. Tüm dünyadaki mazlum müslüman coğrafyanın umudu olan Türkiye’nin ecdadımız gibi güçlü bir konuma gelmesi için çok çalışmalıyız. Bu bağlam da ilk emri 'Oku' olan bir kitabın temsilcileri olan bizlerin; Enfal Suresi 60. ayette belirtilen Allah’ın ve inanların düşmanlarına korku salacak seviyede kuvvet hazırlama emrini yerine getiren bir gençlik yetiştirmeliyiz." diye konuştu.

Konferanslara İlçe Müftüsü Mehmet Ali Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş ve okul müdürleri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan