Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" adlı proje hayata geçirildi.

Ülke genelinde 48 il ve 187 okulda pilot olarak uygulamaya konulan ve donanımlı gençler yetiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında Marmaris İlçe Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi, Sıtkı Zaralı Ortaokulu öğrencilerini ağırladı.

Öğrencilerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Mehmet Yorulmaz, projenin öneminden bahsederek gençlere çevreye duyarlılık konusunda çok büyük bir sorumluluk düştüğünü ve bu sorumluluğu yerine getirmede başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Projede yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade eden öğrenciler ise çevreye duyarlı olmanın her vatandaşın görevi olduğunu ve kendilerinin de duyarlılığı artırmada ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiler.

Proje kapsamında Marmaris Sıtkı Zaralı Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencilerine yönelik İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezi'nde haftada iki gün program düzenleneceği belirtildi.