Marmaris’te ÇEDES projesi kapsamında Sıtkı Zaralı Ortaokulu öğrencileri ve İmam Hatip Lisesi'nden 44 öğrenci, Yeşil Belde Mevkiinde şehitler anısına fidan dikimi gerçekleştirdi.

Etkinliğe Kaymakam Nurullah Kaya, kurum müdürleri, çeşitli okullardan öğrenciler, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Çedes Ağaç Dikme 22

Gençlik Koordinatörü Uzman  Vaiz Mustafa Kılınç  ve İmam Hatip Talha Rençberin gözetiminde fidan dikimine katılan öğrenciler, Hz. Peygamberin 'Kıyametin Koptuğunu bilseniz de linizde ağaç varsa onu dikin' hadisine örnek bir çalışma olduğunu belirterek çalışmada kendilerine öncülük eden hocalarına teşekkür etti.

Marmaris Okluk Millet Camii İmam Hatibi Talha Reçber de  Gençlik Koordinatörlüğü ile birlikte örnek alınan bir çalışmada yer aldığını, ağaç dikmenin Hz. Peygamberden çok önemli bir tavsiye olduğunu dile getirdi.

Gençlik Koordinatörü Marmaris Uzman Vaizi Mustafa Kılıç da, Marmaris’in geçtiğimiz yıllarda çok büyük yangınlar yaşadığını ifade ederek ÇEDES projesi ile öğrencilerin ağaca, ormana sahip çıkan bir farkındalıkla ağaç dikimine geldiklerini belirtti.

Kılınç, şehitlerin de bu ağaçlarla birlikte anılacağını dile getirdi.

Editör: Ömer Ceylan