Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Halil Kılıç, 2024 Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında Çankırı'da bir dizi etkinliğe katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Şahin'i ziyaretinin ardından, vaaz ve irşat faaliyetlerine başladı. Kılıç, Çankırı'da bir yerel radyo kanalında yayınlanan Ramazan Sohbetleri programı ile başladığı faaliyetlerini, öğle namazı öncesi Ulu Camii'nde gerçekleştirdiği vaazlarla sürdürdü.

Faaliyetlerine Çankırı'da bir yerel radyo kanalında yayınlanan Ramazan Sohbetleri programı ile başlayan Kılıç, öğle namazı öncesi Ulu Camii’nde "Ramazan Ayı ve Ahiret Bilinci" konulu vaazlar gerçekleştirdi. Vaaz programından sonra İl Vaizleri ve Manevi Danışmanlar ile bir araya gelerek ilimizde yapılan vaaz ve irşad faaliyetleri ile Alo Fetva 190 hattına gelen sorular hakkında istişarelerde bulundu.

Daha sonra İl Müftüsü Şahin ile birlikte, bazı STK temsilcilerine ziyaretler gerçekleştiren Kılıç, Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile Diyanet Gençlik Merkezi’nde iftar programında bir araya geldi. İftar öncesinde öğrencilerle sohbet etti.

Din İşleri Uzmanı Dr. Halil Kılıç, Çankırı'da Ramazan Coşkusunu Yaşattı (4)

Teravih namazı öncesinde Bademli Camii’nde Ramazan sohbeti gerçekleştiren Kılıç, namaz sonrası Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan üniversite öğrencileri ile "Ramazan ve Nefis Terbiyesi" konulu bir sohbet gerçekleştirdi.

Din İşleri Uzmanı Dr. Halil Kılıç, Çankırı'da Ramazan Coşkusunu Yaşattı (2)

Programın ikinci gününde, Cemalettin Ferruh Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi gören öğrencilerle buluşan Kılıç, "Ramazan ve Kur'an" temalı bir sunum gerçekleştirerek öğrencilerin sorularını cevapladı. Sonrasında Ahmet Yesevi Camii'nde cuma namazı öncesinde "Ramazan ve Ahiret Bilinci" konulu vaaz verdi.

Editör: Mehmet Öztürk