Çankırı İl Müftülüğü tarafından 2023 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" gerçekleştirildi.

Ahmet Yesevi Camii’ndeki seminerde hacı adaylarına hitap eden İl Müftüsü Mehmet Şahin, "İlimizden 2023 yılında hacca gidecek hacı adaylarımız için, merkez başta olmak üzere 10 ilçemizde de hac eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerleri son derece önemli. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatlar çerçevesinde hacı adaylarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Hacı adaylarımız yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın, mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Çankırı’da-hacı-adaylarına-yönelik-seminer02

Seminerde Müftü Şahin "Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık", İl Müftü Yardımcısı Esma Uysal "Kadınlara Özgü Konular ve Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı", Vaiz Hüseyin Yazıcı "Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki ve Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci ve Haccın Çeşitleri" konularında hacı adayları bilgilendirildi.

Editör: Ammar Esenkal