Çanakkale Yahya Çavuş, Kepez Hamidiye Camii ve Ayvacık Fatma-Nuri Erkan Kur'an kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 17 öğrenci için "Hafızlık Merasimi" düzenlendi.

İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezindeki programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat Doğan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, kurum amirleri ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal Marşı okunması ile başlayan program, daha sonra Ayasofya-i Kebir Camii Baş İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu´ nun Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

ÇANAKKALE HAFIZLAR

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Bal'ın açış konuşmasının ardından, genç hafızlar tekbirler eşliğinde sahnedeki yerini aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, program da yaptığı konuşmasında "Kur'an-ı Kerim kalplere, beyinlere, satırlara yazıldı ezberlenerek kayıt edildi. Allah kitabını hafızlar vesilesiyle koruyor bu dünyada. Bu münasebetle diyebiliriz ki hafızlar seçilmiş kişilerdir. Kitabımız gibi bu şekilde korunan başka hiç bir kitap yoktur. Gönüllerimiz için şifa ve rahmet kaynağımız olan bu kitapla olan ilişkimiz ne ölçüdedir biraz sizleri düşünmeye davet ediyorum. Önce lafzıyla sonra manasıyla hayatımıza Kur'an'ın mesajını nasıl yansıtabiliyoruz? Nasıl ondan feyz alabiliyoruz? Bunları tekrar değerlendirerek hayatımıza yeniden bir yön verme çalışalım. Bu münasebetle tekrar hem hoca hanımlara hem hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elbette bu müesseseler hayırseverlerimizin sayesinde ayakta duruyor. Allah onlardan da razı olsun. Bizim adımıza Kur'an-ı Kerimi ezberleyerek bu sorumluluğu alan öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. Çünkü hafızlık farzı kifayedir. Onlar bu kutsal vazifeyi yerine getirerek inşallah Rabbimizin katında en büyük mükafatı kazanacaklar." dedi.

Hafız Fatma Zehra Fırat'ın şiir dinletisi ve hafızların kısa süreleri tilavet etmesiyle devam eden program, yapılan dua ile sona erdi.

Programda öğrencilere protokol tarafından belge ve hediyeleri takdim edildi.

Editör: Ömer Ceylan