Çorum İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Belediye iş birliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında sporcu gençler her gün öğle-ikindi arası camilerdeki yaz Kur’an kurslarına katıldı.

Kurs sonrasında ise Çorum Gençlik Mimar Sinan Spor Kulübü'nde spor eğitimleri alan gençler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Çorum Mimar Sinan Semt Sahasında gerçekleştirilen törene, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Çorum Belediyesi Başkan Yardımcısı Alper Zahir, din görevlileri ve çok sayıda sporsever katıldı.

çorum-mimar-sinan-spor-okulu-11

Burada konuşan İl Müftüsü Biçer, "Gençlere dini eğitimlerinin yanı sıra sporu sevdirmek, fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlayarak yaz tatillerini hem din eğitimi alarak hem de spor yaparak değerlendirmelerini, zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak sağlıklı nesiller yetiştirmek ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığımız projenin meyvelerini almış bulunmaktayız Bu vesileyle sezon boyunca çalışıp başarılı olan sporcu gençlerimize ve onlarla camilerinde ilgilenen din görevlileri ile emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

çorum-mimar-sinan-spor-okulu-22

Tören, sezon boyunca gerçekleştirilen müsabaka ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan