Her sene olduğu gibi bu senede okulların tatil olmasıyla birlikte camiler Kur'an öğrenmek isteyen öğrencilerle doldu taştı.

Yurt genelindeki cami ve Kur'an kurslarında eğitime başlayan öğrenciler için il ve ilçe müftülüklerince programlar düzenlendi.

Adıyaman

Adıyaman Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, kursların başlaması dolayısıyla Mehmet Kırçalı Camii'nde çocuklarla bir araya geldi.

Müftü Haliloğlu, burada, yaz Kur'an kurslarıyla, vatanına, milletine hizmet verecek gençleri geleceğe hazırladıklarını ifade etti.

Programa din görevlileri ve veliler katıldı.

2023.07.23 Batman, Siirt Yaz Kur'an Kursları Başladı (4)

Kilis

Kilis Müftü Vekili Cengiz Çolak, kursun başlaması dolayısıyla merkez Hacı Mustafa Cümbüş Camii'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Burada konuşan Çolak, yaz Kur'an kurslarının başladığını hatırlatarak, "Okulda eğitimini tamamlayan yavrularımız inşallah manevi eğitimlerini de yaz kurslarında tamamladıkları takdirde memleketimiz için milletimiz ve aileleri için hayırlı nesiller olacaklar." dedi.

Kursların önemine dikkati çeken Çolak, insanların, hayatları boyunca yapacakları ibadetlerin temelinin çocuk yaşlarda Kur'an kurslarında atıldığını, Kur'an-ı Kerim, dua ve sureler başta olmak üzere birçok bilginin erken yaşlarda daha kolay öğrenildiğini ifade etti.

Din görevlilerine eğitim öğretim döneminde kolaylıklar dileyen Çolak, yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere de başarılar diledi.

YazKur'anKurslarıKilis

Batman

Batman'da düzenlenen kurslarda Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerle ilgili eğitimin yanı sıra çocuklar için sosyal ve kültürel aktiviteler de düzenlenecek.

İl Müftüsü Nihat Kök, kentte düzenlenen kurslarda binlerce çocuğa eğitim vereceklerini söyledi.

2023.07.23 Batman, Siirt Yaz Kur'an Kursları Başladı (5)

"Batman Müftülüğü olarak 900 civarında cami ve 150 Kur'an kursunda merkez ve ilçelerimiz de dahil olmak üzere 1230 personelimizle çocuklarımıza eğitim vermeye hazırız." diyen Kök, öğrencileri kurslara beklediklerini ifade etti.

Kök, geçen yıl yaz kentte yaz Kur'an kurslarında öğrenci sayısının 24 bine ulaştığını dile getirerek, bu yıl hedeflerinin 30 bin öğrenciye ulaşmak olduğunu kaydetti.

2023.07.23 Batman, Siirt Yaz Kur'an Kursları Başladı (2)

Siirt

Siirt'te bu yaz "Çocuklar koşun haydi şimdi yaz Kur'an kursu vakti" temasıyla 642 cami ve 151 Kur'an kursu olmak üzere 793 merkezde eğitim verilecek.

Kayıt için başvurular 10 Temmuz'a kadar sürecek. Yaz Kur'an kursu 11 Ağustos'a kadar devam edecek.

2023.07.23 Batman, Siirt Yaz Kur'an Kursları Başladı (13)

Halid Bin Velid Camii imamı Musa Doğrusever, her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanla bekledikleri kursların açılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Dini eğitimin yanı sıra kurs süresince çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler de gerçekleştireceklerini aktaran Doğrusever, çocuk ve gençleri kurslara davet etti.

2023.07.23 Batman, Siirt Yaz Kur'an Kursları Başladı (11)

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da ise 586 kurs ve 2 bin 136 camide öğrencilere Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra dini bilgiler eğitimi de verilecek.

Yaz Kuran kursu eğitimlerinde öğrencilerin istek ve talepleri dikkate alınarak sabah ve öğleden sonra kurs açabilecek.

10 Temmuz'a kadar kayıtları devam eden kurslar 11 Ağustos'a kadara devam edecek.

2023.07.23 Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman Yaz Kur'an Kursları Başladı (2)

Kırklareli

İl Müftüsü Yusuf Eviş, çocuklara milli birlik, beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı, dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak, milli ve manevi değerlerin özümsetilmesi amacıyla camilerde yaz Kur'an kurslarının düzenlendiğini söyledi.

2023.07.03 Trakya'da Yaz Kur'an Kursları Başladı (10)

Kurslara her yaş grubundan öğrencilerin katıldığını ifade eden Eviş, kursa katılanlara temel dini bilgiler, İslam'ın inanç esasları, ibadetler, ahlaki değerler hakkında da bilgi verileceğini kaydetti.

2023.07.03 Trakya'da Yaz Kur'an Kursları Başladı (14)

Eviş, il genelinde 250 camide düzenlenen kurslara 7 bin öğrencinin katıldığını sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Mehmet Kaan Canpolat ise Kur'an kursunda dini bilgilerini güçlendirdiğini kaydetti.

Camide kendini huzurlu hissettiğini ifade eden Canpolat, yaşıtlarını kursa davet etti.

2023.07.03 Trakya'da Yaz Kur'an Kursları Başladı (12)

Tekirdağ

Tekirdağ Müftüsü Mustafa Soykök de il genelinde 556 cami ve 161 Kur'an kursunda düzenlenen eğitimlere 10 bin 500 öğrencinin katıldığını söyledi.

Öğrencilerin dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmesini önemsediklerini aktaran Soykök, kurslarda çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılacağını da dile getirdi.

2023.07.03 Trakya'da Yaz Kur'an Kursları Başladı (4)

Öğrencilerin yaz tatilini verimli şekilde geçirmeleri için çaba gösterdiklerini belirten Soykök, "Tüm bu aktiviteler ve dini eğitim, çocukların hem manevi hem de sosyal becerilerini geliştirecek." dedi.

Edirne

Edirne'de 177 cami ve Kur'an kursunda 3 bin 600 öğrencinin eğitimi başladı.

2023.07.03 Trakya'da Yaz Kur'an Kursları Başladı (9)

Kars

İl Müftülüğü tarafından DSİ Aslıhan Veysel Ubiç Camii ile Hacı Halil Camii’nde "2023 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı" düzenlendi.

kars-yaz-kursu-11

Programda çocuklara yaz Kur'an kursu kitapları da dağıtıldı.

kars-yaz-kursu-22

Kayseri

Kayseri'de başlayan Yaz Kur’an Kursları için Talas Anayurt Açık Hava Tiyatrosu’nda açılış programları düzenlendi.

Programda konuşan Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, "Kur’an kurslarımızda yaz tatilinde hem öğrenecek, hem de eğleneceğiz. Camilerimiz ve Kur’an kurslarımız sizlerle şenlenecek. Yaz Kur’an kurslarımızda vatanına, milletine ve devletine hayırlı hizmetler yapmak için milli ve manevi değerlerle donanmış bir şekilde yetişeceksiniz. Sizleri ve anne-babalarınızı tebrik ediyorum." dedi.

kayseri-yaz-kursu-11

İl Müftü Vekili Muammer Turan ise "Bugün yaz Kur’an kurslarımız ülkemizin her bir ilinde ve ilçesinde başladı. İnşallah yavrularımız yaz Kur’an kurslarında büyük kazanımlar elde edecekler. 2022 yılında ilimizde 2900 cami ve Kur’an kursunda 66 bin öğrencimiz yaz Kur’an kurslarında eğitim aldı. Bu yıl kayıtlarımız devam ediyor. Bu sayı daha da aratacaktır.  Bu anne ve babaların üzerine düşen bir sorumluluktur. Bizler bütün çocuklarımızı yaz Kur’an kurslarımıza bekliyoruz." ifadelerini kaydetti.

Talas İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilere çeşitli ikramların yapılması ile program sona erdi.

konya-yaz-kursu-22

Konya

Konya'da yüzlerce çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği "2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları" açılış programı Selçuklu Merkez Camii'nde yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin'in selamlama konuşmasıyla başladı.

konya-yaz-kursu-11

Programda öğrenci ve velilere hitap eden İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, "Camilerimiz ve kurslarımız, Yaz Kur’an Kurslarına gelen yavrularımızın sayesinde şenlendi." dedi.

Program öğrencilere gül ve kitap hediyesi ile sona erdi.

sivas-yaz-kursu-11

Sivas

Sivas İl Müftülüğüne bağlı Kılıçlar 4-6 Yaş Kur’an Kursunda "Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı" düzenlendi.

Programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, camilerin ve kursların çocuklar için bir eğitim yuvası olduğunu söyledi.

sivas-yaz-kursu-22

Müftü Altunkaya, "Camilerimiz ve Kur’an kurslarımız çocuklarımız için bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımız burada aldıkları dini eğitimle ileriki yaşamında yanlışlardan arınmış ve doğru bilgiye sahip bir birey olarak olumlu tutum ve davranışlara sahip olabilecektir. Bu anlamda yaz Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz. Eğitim alacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ayrıca Kurslarda görev alan bütün hocalarımızın 6 hafta sürecek eğitimde gayretli çalışmalarını ortaya koyacaklarına inanıyorum." dedi.

Isparta

Isparta Müftülüğünce Bilal-i Habeşi Camii'nde açılış programı gerçekleştirildi.

ısparta-yaz-kursu-11

Isparta İl Müftüsü Vekili Halil Taş, "Cenab-ı Allah yaz kurslarını hayırlara vesile kılsın. Camilerimiz sizlerle birlikte çiçek açtı. Velilerimizi de çocukları bu kurslara gönderdiği için tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ısparta-yaz-kursu-22

Program yapılan ikramların ardından sona erdi.

Aydın

Aydın İl Müftülüğünce Evliya Çelebi Camii’nde açılış programı düzenlendi.

Çocukların sevincine ortak olan İl Müftüsü Hasan Güneş, “Aydın’ımız da 2022 yılında 27 bin 500 yavrumuz camilerimizi şenlendirdi. İnşallah bu yıl daha fazla evladımıza ulaşmak istiyoruz. İl merkezimiz ile birlikte 17 ilçemizde bütün camilerimiz ve Kur’an kurslarımız da eğitim vereceğiz.” dedi.

Camiler-çocuklarla-doldu-taştı12

Kur’an kurslarında sosyal ve kültürel aktiviteler de düzenleneceğini aktaran Müftü Güneş, “Camiler, asıl sahiplerine kavuştu. Evlatlarını camilerimize gönderen velilerimize teşekkür ediyorum. Camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda eğitim verecek olan hocalarımıza kolaylıklar diliyor, göz aydınlığı gençlerimize başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Camiler-çocuklarla-doldu-taştı12-1

Bartın

Bartın İmam Hatip Camii’nde Yaz Kur’an Kurslar açılış programı düzenlendi.

Programda öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ömer Keskin, "Biz müslümanız, Allah’a inanıyoruz. Bizi yaratan Allah, anne ve babamızı yaratan Allah, nefes aldıran Allah, yaşatan Allah, gördüğümüz her şeyi veren Allah. Dolayısıyla Allah’a karşı sorumluluklarımız var: Allah’ı tanımak onu sevmektir.” dedi.

Camiler-çocuklarla-doldu-taştı13

Trabzon

Trabzon İl Müftülüğünce Ortahisar Mehmet Akif Ersoy Camii’nde "2023 Yılı Yaz Kur'an Kursu Açılış Programı" gerçekleştirildi.

Programda öğrencilerin mutluluğuna ortak İl Müftüsü Selami Aydın, "camilerimiz ve Kur'an kurslarımız, Yaz Kur’an Kurslarına gelen yavrularımız sayesinde şenlenecek." diye konuştu.

Camiler-çocuklarla-doldu-taştı13-1

Sakarya

Sakarya İl Müftülüğü tarafından Kampüs Camii’nde Yaz Kur’an Kursları Açılış programı düzenlendi.

Programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, Yaz Kur’an Kurslarının çocukların cami ile tanışması, Kur'an, namaz, ibadet ve ahlak bilinciyle hemhal olması açısından bir fırsat olduğunu belirterek, "Yaz Kur’an kurslarımız, milletimizin ve nesillerimizin inanca, ibadete ve hayata dair doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmaları noktasında çok büyük bir imkandır. Çocuklarımız ve gençlerimiz İslam'ın inanç esaslarını, temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri, Peygamberimizin örnek hayatını ancak burada öğrenebiliyor." diye konuştu.

Camiler-çocuklarla-doldu-taştı14

Gaziantep

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kurslarının açılışı için program düzenlendi.

 Öğrencilerin mutluluğuna ortak olan İl Müftüsü İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, yaz Kur’an kurslarının önemine vurgu yaparak, “Halkımızı temel dini değerlerini ve rahmet kitabı Kur'an-ı Kerim’i öğrensin diye çocuklarını büyük bir içtenlik ve geniş bir katılımla mahalle camilerine göndermeleri çok önemli.” dedi.

Müftü Hazırlar, “Kurslara katılan çocuklar ve gençlerimiz Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin örnek hayatıyla daha yakından tanışacaklar. Kur’an’ın istediği Peygamberimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, hasılı ahlaki değerleri daha derinden kavrayacaklar.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Öztürk