Diyanet İşleri Başkanlığının, "Camilerde Kur’an Öğretimi Programı" kapsamında Toparlar Merkez Camii İmam-Hatip Murat Yaşar’ın altı senedir aralıksız sürdürdüğü kurs yaklaşık dört ay boyunca haftanın üç günü yatsı namazlarından sonra camide devam etti.

Kurs sonunda Kur'an-ı Kerim öğrenen 20 vatandaş için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Camide Kuran Öğrenen Vatandaşlar Belge Aldı 33

Programda İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, kursiyerlerden Kur’an-ı Kerim dinleyerek şöyle konuştu:

"Çok bahtiyarsınız. Kur’an ayı Ramazan-ı Şerife Kur'an-ı Kerimi okumasını öğrenmiş olarak gireceksiniz. Dünya-ahiret mutluluk kaynağımız olan yüce kitabımızın okuyuşunu öğrenmek için yaklaşık 4 ay boyunca emek verdiniz, bugün ise Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmenizin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum, sizlere Kur'an öğretmek için çaba ve gayret sarf eden İmam-Hatibimiz Murat Yaşar hocamızı da gönülden kutluyorum. Bundan sonra kendinize bir hedef belirleyip günlük en az bir sayfa devamlı Kur'an okuma alışkanlığımız olursa Kur'an okumayı ilerletmiş olursunuz. Yüce Kitabımızı sadece okumakla yetinmeyelim okuduğumuz yerlerin anlamlarını da meallerden tefsirlerden öğrenelim diye bugün belge töreninde sizlere Diyanet İşleri Başkanlığımızın Konulu Tefsiri takımını her birinize hediye ediyoruz. Rabbim dünya-ahiret Kur'an'ı bizlere enis eylesin. İki cihanda bizleri ve tüm inananları aziz eylesin."

Camide Kuran Öğrenen Vatandaşlar Belge Aldı 22

Müftü Karagöz, kursu veren İmam-Hatip Murat Yaşar ile birlikte kursiyerlere katılım belgelerini vererek Diyanet İşleri Başkanlığının 5 ciltlik Konulu Kur’an Tefsirini hediye etti.

Editör: Ömer Ceylan