Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından köylerde ikamet eden vatandaşlara yönelik Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitim için "İrşat Ekibi" kuruldu.

İrşat ekibi köyler ikamet eden vatandaşlara din hizmeti ulaştırmak için kapı kapı dolaşarak vaaz ve irşat hizmetlerine devam ediyor.

Cuma günleri belirlenen güzergahtaki köylerdeki vatandaşlara, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlilerinden oluşan irşat ekibi tarafından Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi veriyor. 

İlçe Müftüsü Muammer Ölmez, "Her hafta Cuma günü belirli güzergahta ki köylerde düzenlediğimiz irşat faaliyetlerinde köylerde bulunan vatandaşlarımıza dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz.  İster cami içinde isterse dışında olsun din görevlisinin asıl vazifesi insanları irşat etmektir. Kur’an kursu öğreticilerimiz köylerimizde hanım kardeşlerimizle buluşuyor, selamlaşıyor ve hasbihal ediyorlar. Bazen camide bazen köy konaklarında bazen de kapı kapı dolaşarak irşat faaliyeti icra ediyorlar. Din görevlilerimizin ve muhtarlarımızın da destek verdiği taşra irşat çalışması sahada çok güzel karşılandı ve hanım kardeşlerimiz tarafından devamı isteniyor. Elhamdülillah faaliyetlerimiz vatandaşlar tarafından çok teveccüh görüyor." dedi.

Editör: Ammar Esenkal