Bolu İl Müftülüğü ile Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde "Kardeşim Soframda" projesi hayata geçirildi.

Depremden etkilenen vatandaşlara manevi destekte bulunmak ve aralarındaki dayanışmayı atırmak amacıyla uygulanan proje kapsamında iftar programları düzenleniyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi gönüllülerince Kültür Mahallesi Ceylanlar Kur’an Kursu'nda düzenlenen iftar programında GSB Hattat Emin Barın Öğrenci Yurdunda kalan afetzede vatandaşlar ile yerli ve yabancı öğrenciler bir araya geldi.

bolu-iftar-22

İftar programından sonra öğrenci yurtlarında misafir olarak kalan depremzede vatandaşlar ile öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

İftar programları hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, "Bizler Bolu İl Müftülüğü, TDV Bolu Şubesi Kadın Kolları ve gönüllüleri olarak deprem bölgesinde yaşayan ve Bolu’da GSB Yurtlarında kalan depremzedelerin moral ve motivasyonlarının yükselmesi, psikolojik destek sağlamak için ve yurtlarda kalan yerli ve yabancı öğrencilerin yeni arkadaşlıklar kurmaları ve farklı kültürleri tanımalarını sağlamaya çalışıyoruz. Böylece birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları için ortam sağlamak istedik. Ramazan ayının manevi ikliminde bulunduğumuz şu günlerde dayanışma ve empati ile halkımızın depremzedelere yardım elini uzatmasını sağlayarak, dayanışma ve empati duygularının güçlenmesine yardımcı olalım istedik. Moral ve Motivasyon olması amacıyla iftar programları düzenleyerek depremzede ailelerin yaşadıkları travma nedeniyle moral ve motivasyonlarını üst düzeyde tutmalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan