Bolu İl Müftülüğü ile Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı arasında Kur'an eğitimi için iş birliği protokolü imzalandı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında imzalanan protokol ile "Kur’an-ı Kerim’i Anlama ve İslami İlimler Temel Eğitim Programı"nın uygulanacağı 4 katlı tesis hizmete alındı.

Bolu Kur'an Eğitim 33

Protokol İmza töreninde program hakkında bilgi veren İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Kur'an kurslarında hafızlığını ikmal etmiş dışardan liseyi okuyan öğrencilere yönelik olmak üzere başlatılan müfredat kapsamında uygulamaya konulan çalışmada, kaliteli ve donanımlı din görevlileri ve ileride lisans ve yüksek lisansta başarılı olacak din uzmanları yetiştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca bu müfredatları bitirenlere sertifikalar verilerek din hizmetleri ve din görevliliği konusunda avantajlı kılınmak isteniyor." dedi.

Bolu Kur'an Eğitim 22

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, "Bolu ilimiz hakikaten hem tabiatın kalbi ve hem de maneviyatın merkezine tekabül ediyor. Ali Ericek ismi Bolu ilimizde hem maddi hem de manevi bir değeri temsil ediyor. Allah razı olsun bu güzel aileden. Bu protokolle cevher, mücevhere dönüşecek, kaliteli din eğitiminin önü ve imkanları açılacak. Hafızlarımız Arapça başta olmak üzere dinin temel ilimlerini kökten öğrenecekler ve ilmin temellerini burada atacaklar. Öğrenci ve kursiyerlerimizin tüm ihtiyaçları Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanacak. Kur'an’ı Anlama ve İslami İlimler Programında hafızlığını tamamlayan lise öğrencilerine 4 yıl Arapça tabanlı İslami İlimler eğitimi verilecek ve sonrasında sertifika sahibi olacaklar. Receb-i Şerifte imzalanan protokolün ilimize ve ülkemize hayırlar ve bereketler getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Taraflar imza programı sonrası İl Müftülüğünü ziyaret ederek, yol haritasını belirledi.

Törende Ali Ericek İlim İrfan ve Yardımlaşma Vakfı adına Mustafa Ericek ile Kur'an Anlama Merkezi Yöneticisi İl Vaizi ve Manevi Danışman Harun Bakan hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan