Bolu İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" kapsamında "Bir Yetime Aile Olmak" konulu panel gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin moderatörlüğünü İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan yaptı.

Panele, Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Gelişimcisi Seher Ambarcı, Vaiz Zeynep Akman ve koruyucu aile olan İmam Hatip Ayhan Kabadayı katıldı.

Panelin açışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Kur’an-ı Kerim’de yetimler ile ilgili ayetleri hatırlatarak yetimlerin ve kimsesizlerin himaye edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ardından konuşan Vaiz Zeynep Akman, "Dini Referanslar Bağlamında Koruyucu Ailelik" başlıklı sunumunda bir çocuğun aile ortamında sevgi ve şefkatle büyümesinin, çocuğun ve toplumun menfaatine uygun olduğunu belirterek bu hususta mahremiyet eğitimine önem verilmesi ve çocuğun öz ailesi ile görüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çocuk Gelişimcisi Seher Ambarcı ise, koruyucu aile olabilmek için gereken hukuki şartları, kimlerin koruyucu aile olabileceğini, çocuk aileye geldiği zaman nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili konuları anlattı.

Koruyucu aile olan İmam-Hatip Ayhan Kabadayı, koruyucu aile olmak için ev halkının bilinçli olması gerektiği, çocuğun aileye dahil olduktan sonra hayatlarında nelerin değiştiği ve koruyucu aile olmanın başlıca sorumluluklarından söz etti.

Editör: Ammar Esenkal