Boğazkale İlçe Müftülüğü, ilçe merkezi ve köylerinde Diyanet İşleri Başkanlığının Cami Odaklı Yetişkin Kur’an Kurslarında eğitim alan, önceden buralarda eğitim almış veya kendi imkanları ile Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmiş vatandaşlara yönelik olarak Umre Ödüllü Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Boğazkale Yekbas Mahallesi Merkez Camii'nde gerçekleştirilen yarışmada Boğazkale İlçe Müftüsü Önder Arık ve İlçe Vaizi Mücahit Sarı jüri üyesi olarak katılım sağladı.

Yarışma sonunda Kur'an'ı Kerim okumanın ve öğrenmenin öneminden bahseden bir konuşma yapan Müftü Arık, yarışmanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek dereceye giren ve katılım sağlayan bütün yarışmacıları tebrik etti.

Yekbas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen yarışmanın cami bahçesinde gerçekleştirilen ödül törenine katılan Kaymakam Emine Karataş Yıldız ve Belediye Başkanı Mesut Ocaklı, başarılı olan öğrencilere ve vatandaşlara ödüllerini takdim etti.

Cuma namazı sonrası Müftü Arık tarafından yapılan dua ile program sona erdi.

Bogazkale Hutbe Okuma 11

- Etkili Hutbe Sunumu Semineri

Boğazkale İlçe Müftülüğü, Hizmet İçi Eğitim Programı çerçevesinde personele yönelik "Etkili Hutbe Sunumu Semineri" düzenledi.

İlçe Müftüsü Önder Arık ve İlçe Vaizi Mücahit Sarı tarafından, "Hutbe sunumu, diksiyon, hatibin özellikleri ve Hutbe ile İlgili Fıkhı Konular" başlıkları altında sunumların yapıldığı seminere, ilçe merkezindeki ve köylerindeki camilerde görev yapan 10 İmam Hatip ve Müezzin Kayyım katıldı.

Editör: Ömer Ceylan