Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde tanıtım ve istişare toplantıları düzenleniyor.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü ile TDV Kayseri Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Bircan-Kurban,-bayram-sevincini-daha-fazla-kardeşimizle-paylaşmaktır2

- "Dünyadaki bütün yoksulluk ve yoksunluk bizim sınavımızdır"

Kadir Has Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantının açışında konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Dünyadaki bütün yoksulluk ve yoksunluk bizim sınavımızdır. Onun için sizler taşların altına ellerinizi koyuyorsunuz ve gece gündüz çalışıyorsunuz. O insanlara kurban gönderiyorsunuz. Bütün ilçe müftülerinin, din görevlilerinin ve Kur’an kursu öğreticilerinin gayretli çalışmalarına şahit oluyorum. Bu sene de bütün görevlilerimizin aynı gayretle çalışacaklarına inanıyorum. Bütün din görevlilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan ise yaptığı konuşmada "Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonumuzun amacı Diyanet İşleri Başkanlığımıza yasa ile tevdi edilen ‘İbadet esasları ile ilgili işleri yürütmek’ görevine istinaden mali ibadetlerden Allah’ın bir emri olan kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda halkımıza rehberlik etmektir." ifadelerini kullandı.

Bircan-Kurban,-bayram-sevincini-daha-fazla-kardeşimizle-paylaşmaktır3

- "Kurban, samimiyet, teslimiyet, imtihan ve fedakarlıktır"

Genel Müdür Bircan, "Kurban, İslam’ın şiarı, Allah yolunda her türlü fedakarlığın ve bağlılığın sembolüdür. Kurban, samimiyet, teslimiyet, imtihan ve fedakarlıktır. Kurban, Allah’ın emrine teslim olmak, Resulullah’ın uygulamasına tabi olmaktır. Kurban, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşarak bayram sevinci ve mutluluğunu daha fazla kardeşimizle paylaşmak, mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı Allah’ın rızası doğrultusunda kuvvetlendirmektir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonunun 1993 yılından bu yana aralıksız şekilde büyük bir hassasiyetle düzenlendiğini belirten Bircan, "Bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşaması titizlikle takip edilmektedir. 2023 yılı kurban fiyatlarımız yurt içi 5950 TL, yurt dışı da 2750 TL olarak belirlenmiştir. 49 ülkede, 81 ilde ve 922 ilçede olmak üzere başta ülkemizde yaşanan asrın felaketi deprem sonrasında mağdur olan vatandaşlarımıza, ihtiyaç sahibi ailelere, yetim ailelere, afetzedelere ve eğitim kurumlarına dağıtımı yapılmaktadır. Kurban hizmetlerinde özverili bir şekilde gayret gösteren müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere Başkanlığımızın her bir personeline şükranlarımızı sunarız." diye konuştu.

Toplantıya, Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Ammar Esenkal