Kayseri İl Müftülüğü tarafından 2023 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" gerçekleştirildi.

Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Genel Müdür Bircan, "Her bir hacı adayı, Allah’ın misafiridir. Nasıl ki bir eve misafir gelirse, biz evimizin en güzel odasını, en güzel yemeğini o misafirine takdim ediyorsak, işte rabbimiz de misafirine aynen dünyadaki fani olan insanların yapmış olduğu izzeti ikramdan daha fazlasını yapacaktır.” dedi.

Bircan-Hac-yolculuğunun-karşılığında-cennet-var02

Haccın manevi bir yolculuk olduğunun altını çizen Bircan, "Hac yolculuğunun karşılığında cennet var, Hz. Muhammed’e (sas) komşu olmak var. Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi ‘Kim Allah için hacceder de, kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, (kul hakkı hariç) annesinden doğduğu günkü gibi döner.’ Hac, günahlardan arınmaya vesile olan bir ibadettir.” diye konuştu.

Bircan, "Hac, kişinin kendisini affettirme mekanıdır. Kendimizi orada affettirelim. Kabe-i Muazzama'da bütün insanlık için dua edelim." dedi.

Seminere, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve hacı adayları katıldı.

Editör: Ammar Esenkal