Pendik İlçe Müftülüğüne bağlı Şeyhli Tuba Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 72 kız öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” gerçekleştirildi.

Bilgiç Hafızlar, Kur’an’ın Muhafızıdır04

Şeyhli Tuba Kız Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, hafızların aileleri ve davetliler katıldı.

Bilgiç Hafızlar, Kur’an’ın Muhafızıdır01

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, "Hafızlar, Kur’an muhafızıdır. Hafızlar, Kur’an-ı Kerim’in değişmeden günümüze kadar ulaşmasının en önemli unsurlarıdır. Hafızın dili Kur'andır. Hafız, demek Kur'an demektir." dedi.

Kur’an’ın inzalinden önce dünyada büyük bir zulüm olduğuna dikkat çeken Müftü Bilgiç, "Kur’an-ı Kerim, indirilmeye başladığı andan itibaren cehaletin ve zalimliğin ortadan kaldırılmasını emretti. Bugün de Filistin ve Gazze’de masum çocuklar katlediliyor. Kur’an-ı Kerim bizlere zalimlerin karşısında durmayı emrediyor. Bizler de masumları katleden o zalimlerin karşısındayız. Elimizle, dilimizle ve dualarımıza mazlumların yanında durmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Hafızlığını tamamlayan 72 kız öğrenciyi tebrik eden Müftü Bilgiç, "Kur’an-ı Kerim’in tamamını gece gündüz demeden vakit ve emek harcayarak ezberleyen yavrularımızı, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Merasim, yapılan duanın ardından hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Ammar Esenkal