Bilecik İl Müftülüğü ile Şeyh Edebali Üniversitesi organizasyonuyla ön lisans ve lisans düzeyinde eğitimine devam eden öğrencilere yönelik umre ödüllü "Siyer-i Nebi Yarışması" yapıldı.

Yarışma sonucu dereceye giren öğrencilere Şey Edebali Üniversitesinde düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Müftüsü Ali Erhun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bilecik Umre Ödül 44

Şey Edebali Üniversitesi Bilgi ve Değerler Kulübü tarafından düzenlenen programında Siyer-i Nebi Yarışması birincilerine ödül takdim eden İl Müftüsü Ali Erhun, "Üstad Necip Fazıl’ın da dediği gibi, oluklar çift, birinden nur akar birinden kir. Temiz olan, nur akan oluk Allah’ın yoludur.  Efendimizin bizlere getirdiği Kur’an ve onun yaşayışının ifadesi ter temiz sünnetidir. Bizler dünyanın en kıymetli kitabı, en kıymetli Peygamberi ve en güzel dinine sahibiz. Başka arayış içine girenler beyhude bir çaba içerisindeler." dedi.

- "Allaha kul olan kişi özgülüğün zirvesini yaşayan kişidir"

Müftü Erhun, "Sizlere Saad Bin Ebi Vakkas’ın İran’a gönderdiği İslam Devleti elçisi Rebi b. Amir’in kendisine verilen çeşitli dünyevi vaatleri elinin tersiyle iterek söylediği şu tarihi sözünü hatırlatıyorum. 'Biz insanları kula kul olmaktan kurtarıp Allah’a kul etmek için geldik' diyor Rebi Bin Amir. Eğer Allah’a kul olabilirsek özgürlüğün zirvesini yakalamış oluruz. Aksi takdirde diğer başka kullukların içerisinde hayatımızı heder eder gideriz. İnsanoğlu yaratılışı gereği mutlaka bir şeye kulluk etmek zorundadır. Kimi paraya kimisi makama, kimisi de şehvetine kulluk eder. Allah’a inanmayan ve kendisini ateist olarak ifade edenler de kendi nefsine kulluk ediyor. Eğer bizler bu hain nefsimizin tasallutundan kurtulup Rahmana kul olmak ve İnsan-ı Kamil olmak istiyorsak büyük bir fırsat var bu gece önümüzde. Tövbe istiğfarla, hatalarımızdan döndüğümüzü ikrar ederek, Rabbimize yönelip ona söz verirsek ve bu geceyi bir milat olarak kabul edip hayatımızı onun kurallarına göre dizayn edersek büyük bir kazanç elde ederiz inşallah." diye konuştu.

Bilecik Umre Ödül 55

Okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif akabinde İl Müftüsü Ali Erhun tarafından şehitler için dua edildi.

Bilecik Umre Ödül 11

Program sonunda Siyer-i Nebi Yarışması birincilerine Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, İl Müftüsü Ali Erhun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, öğretim üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Bilecik Umre Ödül 33

Editör: Ömer Ceylan