Bilecik İl Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Bilecik Müftülüğüne bağlı Kayıboyu 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Bilecik Şehitliğini ziyaret etti.

Şehit Ayhan Ünver ve Şehit Mesut Bilir’in kabri başında toplanan minikler, Fatiha ve İhlas surelerini okudu. Sonrasında İl Müftüsü Ali Erhun tüm şehitler için dua etti.

bilecik-menvlidi-nebi-66

- Şeyh Edebali Türbesi ziyareti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temasıyla başlatılan Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edildi.

Ziyaret öncesi İl Müftüsü Ali Erhun, programa katılan din görevlilerinin ve daire personelinin haftasını kutladı.

bilecik-menvlidi-nebi-33

- Din görevlileri kahvaltıda buluştu

Bilecik İl Müftülüğünde hafta münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programına Tarihçi Yazar Mustafa Turan, İl Müftüsü Ali Erhun, İş Kur Müdürü Üzeyir Yıldırım,  İl Müftü yardımcıları, emekli ve faal din görevlileri katıldı.

Programda din görevlileriyle sohbet eden İl Müftüsü Ali Erhun, kahvaltıya katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

bilecik-menvlidi-nebi-22

- "Cami-Çocuk Buluşması"

Bilecik Müftülüğü tarafından, 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Kayıboyu 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik "Cami-Çocuk Buluşması" düzenlendi.

"Peygamberimiz İman ve İstikamet" temasıyla düzenlenen buluşmada öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ali Erhun, miniklere Hz. Peygamber’in çocuk sevgisi ve imanın önemini anlattı.

bilecik-menvlidi-nebi-11

 - "Engelli Cami Buluşması"

Bilecik İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ile Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) tarafından engellilere yönelik "Mevlid Nebi" programı düzenlendi.

Bilecik Merkez Hamidiye Camii’nde engelli bireylerle bir araya gelen İl Müftüsü Ali Erhun, "Bu hafta peygamberimizin dünyaya teşrifinin yıldönümü olan Mevlid Nebiyi kutladık. Ayrıca bu haftayı Mevlid-i Nebi haftası olarak da kutluyoruz.  Hafta boyunca Peygamberimizi anlatmaya ve anlamaya çalışıyoruz. Programımıza katılmanız ayrıca bizleri mutlu etmiştir. Sizler özelsiniz, sizler önemlisiniz ve bizler sizleri seviyoruz. Ben başta programın hazırlanmasında emeği geçen hocalarıma, TDV gönüllülerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

bilecik-menvlidi-nebi-44

Programda engelli vatandaşlara hitap eden Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, herkesin engelli adayı olduğuna belirterek "İçimizde engelli olanlar var. Kalanlar ise engelli adayı. Hepimiz her an engelli olabiliriz. Engelli olmanız sizin daha iyi bir hayat sürmeniz, daha iyi düşünmeniz ve ibadet etmenize engel değil. Yüce Allah cümlemizin yardımcısı olsun." diye konuştu.

Kur’anı Kerimin tilavet edildiği ve Mevlid-i Şerifin okunduğu program, İl Müftüsü Ali Erhun’un duasıyla sona erdi.

Program sonrası TDV Bilecik Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları tarafından engelli vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Editör: Ömer Ceylan