Espiye Belediyesi tarafından Espiye Merkez Mahallesi 645 Ada ve 2 parselde bulunan 700 metrekare arsa, Yatılı Kuran Kursu yapılması için Belediye Meclis kararı ile Türkiye Diyanet Vakfı Espiye Şubesine tahsis edildi.

Belediye Meclis kararı ile Türkiye Diyanet Vakfı Espiye Şubesine tahsis edilen arsa protokolü Espiye İçe Kaymakamı Taner Tengir, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe tarafından Kaymakamlık makamında imzalandı.

20240115 Y E R T A H S I S I02

Müftülüğe 100 kişilik hafız öğrenci binası yeri tahsis eden Belediye Başkanı Mustafa Karadere’ye ve İlçe Müftüsü Osman Gülbe’ye teşekkür eden Espiye Kaymakamı Taner Tengir, "Hafızlık ve Kur’an kursumuzun yerinin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Karadere ise "Çocuklarımızın daha güzel ve ferah bir ortamda Kuran'ı Kerim, hafızlık ve dini ilimler eğitimi alabilmesi için Espiye ilçemizde yeni bir yatılı hafızlık Kur'an kursuna ihtiyaç vardı. Espiye Belediyesi kurs yapımı için gerekli arsayı Müftülüğümüze tahsis ettik. İlçemize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.  

Kur’an kursu binasının projesi tamamlandıktan sonra inşaatına hemen başlanacağını ifade eden Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe de, Müftülüğe 100 kişilik hafız öğrenci binası yeri tahsisi için gayret gösteren Espiye  Kaymakamı Taner Tengir’e ve Belediye Başkanı Mustafa Karadere’ye teşekkür etti.

Editör: Giresun Müftülüğü