Bayrampaşa İlçe Müftülüğünce "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda "40 Hadis Ezberleme ve Okuma Yarışması" düzenledi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmada dereceye girenler, Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

bayrampaşa-mevlidi-nebi-22

İlçe Müftüsü Recep Eren, programda yaptığı konuşmada Mevlidi Nebi Haftasının önemine vurgu yaparken, Hz Peygamber’in hayatından çarpıcı örnekler verdi.

bayrampaşa-mevlidi-nebi-33

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl tema olarak "İman ve İstikamet" konusunun belirlendiğini ve bu konuda her yaştan herkesin sorumluluklarının olduğunu, belirten Müftü Recep Eren, Hz. Peygamberin mesajının evrenselliğini ve bizzat peygamberin öncelikle kendi yaşantısı ile en güzel örnek olduğunu ve bizlere de kutlu bir miras bıraktığını belirtti.

Program sonunda 40 Hadis Ezberleme Yarışması'nda okullardan ve Kuran kurslarından dereceye giren öğrencilere çeşitli para ödülleri verilirken, katılan tüm öğrencilere de hediyeler takdim edildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Mamur, Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürü Yusuf Oğuz Canbulat ve öğrenciler katıldı.

Yarışmanın Erkek Kur'an Kursu Kategorisinde Yeşil Camii Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Reis Güler birinci, Kocatepe Camii Kur’an Kursu öğrencisi Sadık Akkaya ikinci, Yeşil Camii Kur’an Kursu öğrencisi Sefa Karaoğlu üçüncü oldu. Kadın Kur'an Kursu Kategorisinde ise Cem Sultan Camii Kur’an Kursu öğrencisi Esma Aybek  birinci, Kartaltepe Camii Kur’an Kursu öğrencisi Mihrimah Ateş ikinci, Kocatepe Camii Kur’an Kursu öğrencisi Elif Su Torun üçüncü oldu.

Yine yarışmanın İmam Hatip Lisesi Kategorisi Aliya İzzetbegoviç İHL öğrencisi Fatma Banzaroğlu birinci, Kaptan Ahmet Erdoğan İHLöğrencisi Ali Hassan Awad Fakhreldin ikinci, Ş.Halil İbrahim Yıldırım İHL öğrencisi  Arda Yiğit üçüncü oldu. Ortaokulu Kategorisi ise Mobil İHO öğrencisi  Betül Nisa Tozkoparan birinci, Cevatpaşa Ortaokulu öğrencisi Elanur Delipoyraz ikinci, Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencisi Azra Uğurlu üçüncü oldu.

Editör: Ömer Ceylan