Bayburt İl Müftülüğü tarafından “19 Eylül Gaziler Günü” etkinlikleri kapsamında “Sabah Namazı Buluşması” programı gerçekleştirildi.

Bayburt Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Programda konuşan İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, "Vatan ve mukaddesat uğruna canlarını ortaya koyan ve gazilik payesi ile şereflenen gazilerimize vefa ve dua için bu gün sabah namazında buraya toplandık. Bu cennet vatanı bizlere bırakmak için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize ve gazilerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.” dedi.

Müftü Şahin, “İlayi kelimetullah yolunda zaferden zafere koşan şanlı ecdadımız, canlarından geçerek bu cennet vatanı bizlere emanet ettiler. Vatanımızın üzerinde şanlı bayrağımız dalgalanıyor, minarelerimizden ezanlar yükseliyor, camilerimizde huzurla ibadet ediliyorsa bütün bunlar Allah'ın lütfu, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları neticesindedir.” diye konuştu.

Programa İl Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal, müftülük personeli, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal