Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde ülke genelinde "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamında Batman İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya Diyanet İşleri Başkanlığı Müslüman ülke ve Topluluklar Daire Başkanı Abdülcelil Alpkıray ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir konuk oldu.

Batman İl Müftüsü Nihat Kök ile birlikte ilk olarak Süveybe Ana KYK Kız Yurdunda depremzedelerle bir araya gelen Alpkıray, ardından radyo programında "Ramazan, Dayanışma ve Zekat" temasıyla gündeme dair açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri başkanlığının deprem bölgesindeki çalışmaları, İslam ülkelerinin Türkiye'ye desteği ve zekat çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

batman-iyilik-buluşmaları-33

Batmanlı hayırseverler, kanaat önderleri ve din görevlileri ile "İyilik Sofrası"nda bir araya gelen Alpkıray ve Demir, özellikle depremlerin ardından dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

batman-iyilik-buluşmaları-22

Necat Nasıroğlu Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu öğrencileriyle de bir araya gelen Alpkıray, Şevket Başak Camii ve Merkez Ulu Camii'nde "Dayanışma Ayı Ramazan" konulu sohbet verdi.

Editör: Ömer Ceylan