Diyanet İşleri Başkan YardımcıSI Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Samsun İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonda  farklı ilçelerde hafızlık eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi.

karslı-hafız-33

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Seyfullah Çakır; "Hafız olmayı seçip fedakarca davranarak kurslarımızda kalıp çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Bizler de bu kıymetin farkında olarak size destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Efendimiz hadisi şeriflerinde 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir' buyuruyor. Hafızlık, Kur'an'ın mesajını öğrenme çabası içindeki Müminin onu bir bütün olarak görmesine önemli katkı sağlar." dedi.

karslı-hafız-22

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı öğrencileri motive eden, yol haritası çizmelerine yardımcı olan tavsiyelerde bulunarak şunları ifade etti:

"Hafızlarımız hayatı değerli kılma mücadelesi içinde ezberlediği Kur'an'ı nasıl anlayabilirimin derdinde olmalıdır. Kuran' a hizmet edecek, dini ilimleri tahsil edecek bir yola girmelidirler. Hafızlığı muhafaza etmek de önemlidir. Hafızlığınızı pekiştirmek için mutlaka mukabele okuyun, hatimle teravih kılın."

Program sonunda Karslı, öğrencileri dinledi.

Editör: Ömer Ceylan