Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Akyüz, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin İpek ile fakülte hocaları ve öğrencilerini kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki kabulde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erbaş, ilahiyat fakültelerinin Diyanet İşleri Başkanlığı için çok önemli olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığında, mihraplarda, minberlerde, kürsülerde, Kur’an kurslarında daha nitelikli hocaların olmasının, ilahiyat fakültelerindeki öğrencilerin kendilerini daha iyi yetiştirmelerine bağlı olduğunu kaydeden Başkan Erbaş, "Sadece Diyanet İşleri Başkanlığında değil, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü rehberliğinde hem Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri hem imam hatip liselerinde nitelikli öğretmenlere ihtiyacımız var. İlahiyat fakültelerine akademisyen gerekiyor. Bu ihtiyaç, ilahiyat fakülteleriyle karşılanıyor. Bunları karşılayacak sizlersiniz. Sadece hocalarımızdan aldığınız derslerle yetinmeden kendinizi kendi özel gayretlerinizle yetiştirmeniz gerektiğini ben tavsiye etmek isterim." dedi.

İlahiyat öğrencisiyken kendilerini iyi yetiştirmek için okul derslerinin dışında da dersler aldıklarını aktaran Başkan Erbaş, "Kur'an-ı Kerim konusunda mutlaka kendinizi geliştirmeniz lazım.  Çok güzel Kur’an-ı Kerim okuyan hoca hanımlar, hoca efendiler var, onlardan istifade edebilirsiniz. Bu yönlerinizi mutlaka geliştirmeniz lazım. Sizlerin hem kendi derslerinizi hocalarınızdan çok daha iyi istifade ederek hem de özel derslerle kendinizi beslemenizi tavsiye ediyorum. Cenab-ı Hak yar, yardımcınız olsun." şeklinde konuştu.

Geçmişte ilahiyat fakültelerinde yaşanan sıkıntılara değinen Başkan Erbaş, öğrencilere çok çalışmalarını ve fırsatları değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerden, Diyanet İşleri Başkanlığında veya Milli Eğitim Bakanlığında görev almadan önce kendilerini en iyi bir şekilde o göreve hazırlamalarını isteyen Başkan Erbaş, "İyi çalışalım, kendimizi iyi yetiştirelim, elimizden gelen gayreti gösterelim inşallah." dedi.

Başkan Erbaş, ziyaretin ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, öğrenciler ve hocalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Ömer Ceylan