Başkan Erbaş, Saraybosna'da mevlid programına katıldı Foto Galeri: Başkan Erbaş, Saraybosna'da mevlid programına katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, mevlid programında yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in büyük bir mucize olarak Hz. Muhammed'e indirildiğini söyledi.

Hz. Muhammed'in 23 yıl boyunca peygamberliğini hem Mekke'de hem Medine'de hem de binlerce kilometre öte uzaklardaki coğrafyalarda tebliğ ettiğini dile getiren Başkan Erbaş, "Peygamber efendimiz bütün insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak, yeryüzünden cehaleti ortadan kaldırıp Kur'an'ın nuruyla bütün yeryüzünü aydınlatmak için gönderildi. Kur'an-ı Kerim'in en büyük mucize olarak peygamberimize indirildiğini biz yine Kuran'dan öğreniyoruz. Peygamberimizin getirdiği en büyük mucize olan Kur'an'ı Kerim, Orta Asya'dan Balkanlar'a, Anadolu'ya, Afrika'ya, İspanya o zamanki ismiyle Endülüs'e yani çok kısa zaman içerisinde dünyanın her yerine ulaştı elhamdülillah." dedi.

Başkan Erbaş, Hz. Muhammed'in insanlığa kazandırdığı değerleri yeniden anmak, yeniden anlatmak ve daha iyi yaşamak için bu haftayı bir fırsat olarak görmeleri gerektiğini aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Bu değerleri çocuklarımıza, gençlerimize aktarmalıyız. Bugün burada buluşmamıza vesile olan; alemlere rahmet olarak gönderilen, başlarımızın tacı, gönüllerimizin ilacı, Hz. Muhammed Mustafa aleyhissalatu vesselam efendimizdir. Ben şahsen Boşnakça ilahi okuyan hocalarımızın ilahilerini anladım ve çok duygulandım. Çünkü ortak kelimeler o kadar çok ki, öyle zannediyorum sizler de Türkçe ilahi okuyan, kaside, mevlid okuyan hocalarımızı en az benim kadar anlamışsınızdır. Beraberliğimizi Cenabıhak kıyamete kadar devam ettirsin inşallah."

Programda konuşan Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic de Erbaş'ın Saraybosna'yı ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek ziyaretinin hayırlı bir ayda olmasının da son derece memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Akşam namazından sonra düzenlenen programa Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ve birçok davetli katılırken programda Türkiye ve Bosna Hersek'ten din görevlileri yer aldı.

Editör: Ömer Ceylan