Polonya Müslümanları Dini İdare Başkanı Tomas Miskiyeviç’i makamında kabul eden Başkan Erbaş, iki ülkenin dini kurumları arasındaki ilişkilere değinerek, "Başkanımızın çalışmaları ve diyanet hizmetlerine olan katkılarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Cenabıhak, yar, yardımcısı olsun inşallah." dedi.

Sahih dini bilginin aktarılmasına yönelik çalışmaların önemine değinen Başkan Erbaş, "İslamofobia, İslam’a biraz soğuk bakan insanlara karşı da İslam’ın güzelliklerini bizim çok iyi anlatmamız, tanıtmamız lazım. Bunun en önemli vasıtası da eğitimdir. Hem Müslümanların azınlık olarak yaşadığı ülkelerden hem de dünyanın neresinde olursa olsun din eğitimini gelsinler, Türkiye’de alsınlar. Türkiye’de aşırılıklardan, hurafelerden uzak, İslam’ı Kur’an ve Sünnet çizgisinde merkeze alan bir din eğitimi faaliyeti var." diye konuştu.

Din eğitimi noktasında iş birliğinin önemine vurgu yapan Başkan Erbaş, "Eğer eğitim konusunda belli bir aşamaya gelebilirsek bu Müslümanlar arasındaki daha çok iş birliğinin gelişmesine vesile olur. Ve gençlerimiz başka bir takım fikirler yerine İslam’ın Kur’an ve Sünnet çizgisine dayanan o doğru İslam bilgisine sahip olarak bulundukları yerlerde daha güzel hizmetler yaparlar inşallah." ifadelerini kullandı.

Polonya Müslümanları Dini İdare Başkanı Tomas Miskiyeviç ise kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Erbaş’a, din hizmeti ve dini yayınlar alanında vermiş oldukları destekler için teşekkür etti.

Kabulde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir de hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan