Buradaki konuşmasında, bir şehri şehir yapanın camiler olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Bizim ilk örneğimiz de Yesrib’i Medine yapan, Mescid-i Nebevi’yi oraya da suffeyi inşa eden Peygamber Efendimizdir (s.a.s.). Buradaki Hüdayi Camii de, Mescid-i Nebevi’nin Ümraniye’deki bir şubesidir. 4-6 yaş Kur’an Kursu da suffenin bir şubesi.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanların, çocukların, gençlerin huzur bulduğu yerin camiler olması lazım”

“Kıyamet günü hiçbir gölgenin bulunmadığı bir anda Allah’ın arşının gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insan vardır. Bunlardan birisi de kalbi camilere bağlı olan Müslümanlardır” hadis-i şerifini aktaran Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) bu hadisiyle camileri inşa ettirenleri tarif ettiğini söyledi.

Başkan Erbaş, Allah’ın arşının gölgesi altında gölgelenecek o yedi sınıf insandan birisinin de neşeyi ve huzuru camilerde bulan gençlerin olduğuna işaret ederek, “Müslümanların, çocukların, gençlerin huzur bulduğu yerin camiler olması lazım. Bundan sonra bunun için mücadele edeceğiz.” dedi.

“Camide bir saf cemaat olmazsa o zaman bir vebal altında kalırız”

Diyanet İşleri Başkanlığının çocuklar ve gençler için camileri, Kur’an kurslarını en verimli bir şekilde kullanmanın derdini taşıdığını ifade eden Başkan Erbaş, “Bunun derdini biz taşıyoruz ama siz de taşıyacaksınız. Siz bize yardımcı olacaksınız. Davet edildiğiniz zaman, müezzinimiz ‘Hayye ale’s-salah’ dediği zaman koşacaksınız. Ama caminin bitişiğinde onlarca, yüzlerce evler, daireler var değil mi? Bu kadar daire olmasına rağmen müezzinimiz ‘haydi namaza’ dediğinde camide bir saf cemaat olmazsa o zaman bir vebal altında kalırız.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, “Birlik ve beraberlik içerisinde camilerimizi şenlendirelim, garip bırakmayalım. Cemaati kalabalık olsun ve cemaati, camilerimizin eğitiminden istifade etsin.” şeklinde konuştu.

Kur’an kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Erbaş, yaptığı duanın ardından Hüdayi Camii ve 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılış kurdelesini kesti, beraberindekilerle Kur’an kursunu gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Editör: Mehmet Öztürk