Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gümüşhane’de iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin hepsinin toplumsal iyilik hareketi olduğunu belirterek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarına gönül vermiş her Müslümanın Peygamber Efendimizin (s.a.s.) varisi olduğunu kaydetti.

“Güçlü olursak Gazze’de katliam olmaz”

“İyilik ve erdem için bir araya gelenler çok çalışıp güçlü olursa fitne ve bozgunculuk için bir araya gelenler başarılı olamazlar.” ifadesini kullanan Başkan Erbaş, “Tarihe bakalım güçlü olduğumuz zamanlarda bizim sultanın fermanı ta Fransa’da uygulanmış. Niye? Çünkü güçlüyüz. O yüzden bizim güçlü olmamız lazım. Nasıl ki vaktiyle üç bin kilometre ileride ecdadımızın fermanını uygulamaları mümkün olduysa bugün biraz güçlü olursak Gazze’de katliam olamaz. Biraz daha güçlü olursak Filistin’de Mescid-i Aksa garip kalmaz.” dedi.

Başkan Erbaş, geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Ramazan’da 20 milyona yakın, Kurban Bayramı’nda da 35 milyon civarında insana yardım edildiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Tarih boyunca hiç sömürgeci olmadık. Hep kervanlarımızı dolu götürdük, boş getirdik. Dualarını aldık ve asırlarca onların dualarıyla yaşadık. Vakıflarımız özellikle Ramazan’da ve Kurban’da… Ne mağdur, ne mazlum coğrafyalar var. Belki bir kısmınız gitmiş, görmüşsünüzdür. Bir dilim ekmeğe, bir bardak suya, 1-2 kilo kurban etine muhtaç milyonlarca insan var. Bir yıl boyunca ‘Türkiye’den bir vakıf acaba ne zaman gelecek, ondan bir kurban hissesi alabilecek miyim’ diye bekleyen, hatta aldığı kurban etini kurutup toz haline getirip aylarca o etin tozunu yemeklerine ekerek idare eden mazlumlar var dünyada.”

Toplantıya, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, Gümüşhane İl Müftü Vekili Mehmet Nuri Durmuş da katıldı.

Editör: Mehmet Öztürk