Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu'nda "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın tanıtım toplantısına katıldı.2023.09.25 Mevlid-i Nebi Haftası Tanıtım Programı (1)

Hazreti Muhammed'in 1452 yıl önce insanlığın üzerine bir güneş gibi doğduğunu ifade eden Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

"40 yaşında kendisine Kur'an-ı Kerim'in indiriliş sebebini Rabbimiz yine Kur'an'ın da şöyle anlatıyor; 'Kitabı sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik'. Efendimizin vazifesini bütün dünyaya böyle ilan ediyor Rabbimiz. İşte mucize kitap Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indiriliş amacı budur. Peygamber Efendimizin bu mucize kitapta gönderiliş amacı da insanları karanlıklardan aydınlığa çıkartmaktır. O asırda öyle bir cehalet, öyle bir karanlık vardı ki. Sadece Mekke'de değil, sadece Mekke'nin çevresinde değil, dünyanın her yerinde."

2023.09.25 Mevlid-i Nebi Haftası Tanıtım Programı (5)

Yarının Mevlit gecesi olduğunu anımsatan Prof. Dr. Erbaş, "Bu yıl da Mevlid-i Nebi Haftası'nda ülkemizin her yerinde, yurt dışında ulaşabildiğimiz yerlerde, Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Amerika'ya 2 bin 500 kadar hocamızın bulunduğu her yerde, yeniden Peygamber Efendimizi anacağız. Onun insanlığa kazandırdığı zenginlikleri yeniden hatırlayıp, hatırlatacağız." ifadesini kullandı.

2023.09.25 Mevlid-i Nebi Haftası Tanıtım Programı (15)

Konuşmasının sonunda Mevlid-i Nebi Haftası'nı kutlayan ve Diyanet teşkilatına teşekkür eden Başkan Erbaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla düzenlenen proje yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

2023.09.25 Mevlid-i Nebi Haftası Tanıtım Programı (21)

2023.09.25 Mevlid-i Nebi Haftası Tanıtım Programı (22)

Editör: Emin Altıntaş