Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyonun her ferdini su verimliliği seferberliğimize desteğe çağırıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyonun her ferdini su verimliliği seferberliğimize desteğe çağırıyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise törende yaptığı duada şu niyazda bulundu:

“İlahi Ya Rabbi! Bugün burada milletimiz, vatanımız için açmış olduğumuz tesisleri hayırlı eyle.

İlahi Ya Rabbi! Semadan rahmetini, topraklarımızdan bereketini esirgeme, ormanlarımızı yangından, topraklarımızı selden ve kuraklıktan, şehirlerimizi depremden muhafaza eyle. Her türlü afetten, felaketten bizleri muhafaza eyle Ya Rabbi!

Devletimize, vatanımıza nasip etmiş olduğun tüm nimetlerin kadri kıymetini bilmeyi bizlere nasip eyle Ya Rabbi! Her türlü israftan, milletimizi, gençlerimizi uzak eyle Ya Rabbi!

Alemlere rahmet olarak gönderdiğin Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.); ‘Bir nehir kenarında abdest alıyor dahi olsanız nehrin suyunu israf etmeyiniz.’ buyuruyor. İlahi Ya Rabbi! Bu şuurda gençler, çocuklar yetiştirmeyi ve millet olarak bu nasihate uymayı bizlere nasip eyle.

İlahi Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi payidar eyle, her türlü kötülüklerden, şerlerden muhafaza eyle.

İlahi Ya Rabbi! Bizlere nasip ettiğin nimetlerden mahrum olanlar var, oralara da bu nimetlerini ihsan eyle. Gazze’de, Filistin’de bir yudum, bir bardak sudan mahrum bırakılan kardeşlerimiz var, onlara yardım eyle Ya Rabbi!

Zalimleri birbirlerine musallat eyle Ya Rabbi! Zalim İsrail’i bu zulmünden en kısa zamanda uzak eyle, Filistinli kardeşlerimizi zafere ulaştır Ya Rabbi!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın yaptığı duanın ardından beraberindeki Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve eski tarım bakanlarıyla kurdele keserek yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışı gerçekleştirdi.

Editör: Ömer Ceylan