Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ili etkileyen iki deprem sonrası yardım kampanyası başlatıldı.

Tüm televizyonların ortak yayın olarak gerçekleştirdikleri “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasına katılan telefonla bağlanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 310 milyon lira yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Canlı yayına telefonla bağlanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, “Milletimizin başı sağ olsun. Milletimize geçmiş olsun diyorum. Cenabı Hak, milletimizi bu tür afetlerin tekrarından muhafaza eylesin. Şunu özellikle söylemek istiyorum ki, biz güçlü bir millet ve güçlü bir devletiz. Bu kardeşlik ruhuyla da inşallah yaralarımızı saracağız.” dedi.

Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak depremin yaşandığı ilk andan itibaren, binlerce kadın ve erkek din görevlimizle, 600 civarında tır dolusu insani yardım malzememizle, mobil mutfak ve ikram araçlarımızla, 500’ü aşkın hizmet aracımız ve arama kurtarma ekiplerimizle, milletimizin yanındayız.” diye konuştu.

Konuşmasını sürdüren Erbaş, şunları ifade etti;

“Geçen hafta Cuma günü bir kampanya yaptık. Bu kampanyamızda 310 Milyon liralık nakdi bir yardım oluştu. Bu toplanan 310 Milyon liralık yardımımızı AFAD’a aktarıyoruz. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfımız da şu ana kadar 400 Milyon lira harcadı. İnşallah bundan sonra da Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, deprem mağduru kardeşlerimizin yanında olacağız.”

Daha önce maaş bağışında bulunan Erbaş, “Türkiye Tek Yürek” programı kapsamında gerçekleştirilen yardım kampanyasına üç maaşını daha bağışladığını ifade etti.

Editör: Ammar Esenkal