Barbaros Hayrettin Paşa Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Caminin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhteşem bir eseri Müslümanlara, ümmete, millete kazandırmaya vesile kıldığı için Rabb'ine hamdettiğini söyledi.

barbaros-hayrettin-paşa-camii-açılış-33

Al-i İmran Suresi'nin 110. ayetinin "Ümmetin içerisinden çıkarılmış hayırlı bir ümmetsiniz. Doğruyu emreder yanlıştan men edersiniz." bölümünü anımsatan Erdoğan, "Ben şu anda karşımdaki bu cemaati doğruyu emreden bir cemaat olarak görüyorum. Yanlıştan döndürecek, men edecek bir cemaat olarak görüyorum. Öyleyse bunun gereği neyse bunun gereğini de inşallah eksiksiz yerine getirelim ki yanlış yollara düşmeyelim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaptanı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'nın leventlerinin bu semtten Boğaz'a indiğini, semtin adının bu nedenle Levent olduğunu anlatarak, camiye de Kaptanı Derya Barbaros Hayrettin Paşa'nın adının yakışacağı için bu ismi verdiklerini dile getirdi.

barbaros-11

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dua etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, açılışta yaptığı duada şu niyazda bulundu:

"İstanbul’umuzun simgelerinden birisi olan Barbaros Hayreddin Paşa Camii’ni milletimiz için hayırlı eyle, cemaatini bol eyle Ya Rabbi. İçinde nice gençlerin, çocukların ilim, irfan sahibi olmasını nasip eyle Ya Rabbi.

İlahi Ya Rabbi camilerimizin minarelerinden ezanlarını eksik eyleme. Kıyamete kadar daim eyle Ya Rabbi. Bu camimizin projesinden tamamlanmasına kadar emeği geçen bütün kullarından razı ol Ya Rabbi. Sağlık, sıhhat içerisinde uzun ömürler nasip eyle Ya Rabbi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Erbaş’ın yaptığı duanın ardından katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesti.

Açılışa, TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

Editör: Ömer Ceylan