6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Kahramanmaraş'tan Balıkesir'e misafir olarak getirilen hafızlık öğrencileri eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Bandırma İlçe Müftülüğüne bağlıTekke Ali Rıza el Bezzaz Erkek Kur'an kursu'nda hafızlığını tamamlayarak mezun olan öğrenciler için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Balıkesir İl Müftülüğü ve Bandırma İlçe Müftülüğü organizesinde Bandırma Bereketli Mahallesi Camii'nde gerçekleştirilen merasime Reis’ul-Kurra Mustafa Demirkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin, Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

depremzede-öğrenciler-icazet-aldı-33

Programda konuşan Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Deprem bölgesinde ilk günden itibaren gerçekleştirilen yardım ve destek hizmetlerine sadece Balıkesir’den 100 civarı personelin katıldığını ifade etti.

Müftü Sürgeç; "Bu kapsamda bölgedeki Kur’an Kurslarının hasarlı olması sebebiyle eğitime devam edemeyen hafızlık öğrencilerini Bandırma ilçemizin Bereketli Mahallesi’nde bulunan Kur’an Kursu’nda misafir ederek hafızlık eğitimlerini tamamlamalarına katkıda bulunmaya karar verdik. Bölgeye yardımlarımız devam ediyor ve devam edecek inşallah. Hasar gören Kur’an Kurslarımızın tamir ve tadilatı için Balıkesir halkı olarak sizlerin desteğiyle inşaat malzemesi yardımında bulunuyoruz. Bereketli Mahallemize bereket getiren bu yavrularımızın 8 tanesi hafızlığını tamamladı ve icazet törenleri için burada bulunuyoruz. Hafızlarımızı tebrik ediyorum. Yüce Rabbim bizleri Kur’an’ın yolundan ayırmasın." dedi.

depremzede-öğrenciler-icazet-aldı-11

Merasim, hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve yapılan duanın ardından hediye takdimiye sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan